Γιατί πρέπει να γελάμε καθημερινά ?


Γελάστε είναι μεταδοτικό ...
Κι όμως το γέλιο είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας. Πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς αυτό; Είναι υγεία, δώρο, χαρά ...
Αλήθεια, γιατί γελάμε;


  1. Είναι αποφόρτιση. Λειτουργεί σαν ασφαλιστική δικλείδα και μας απαλλάσσει από το στρες.
  2. Είναι ανωτερότητα. Όταν γελάμε, νιώθουμε μια υπεροχή απέναντι σε άλλους.
  3. Είναι ασυμβίβαστο. Γελάμε αυθόρμητα, όταν δυο αντίθετες καταστάσεις συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Κι όμως, το γέλιο είναι ΥΓΕΙΑ!
Χωρίς συνταγή κι όμως είναι φάρμακο και μας γιατρεύει.Ξεμπλοκάρει τους μύες. Προκαλεί σπασμούς στους κοιλιακούς μύες και στο στομάχι οι οποίοι χαλαρώνουν το διάφραγμα.
Μας χαλαρώνει από το στρες. Ο τρόπος ζωής μας, η καθημερινότητα, τα οικονομικά και άλλα προβλήματα, μας δημιουργούν άγχος, που σε τελική ανάλυση κάνουν τεράστιο κακό στον οργανισμό μας. Παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, υπέρταση, διαβήτης, ψυχολογικά προβλήματα, φέρνουν ανεπανόρθωτες βλάβες.
Μας προφυλάσσει από μολύνσεις και ιώσεις. Κλείνει την είσοδο στον οργανισμό μας γιατί δημιουργεί τις ανοσοσφαιρίνες και την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζει τα περισσότερο επιθετικά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας, τους λεγόμενους φυσικούς εξολοθρευτές.
Μας κάνει πιο εύκολη την αναπνοή, γιατί συνοδεύεται από βαθιές εισπνοές. Έτσι οι ιστοί μας οξυγονώνονται καλύτερα και δημιουργείτε το αίσθημα της ευεξίας.
Γυμνάζονται και χαλαρώνουν οι μύες μας, γιατί 200 γέλια την ημέρα είναι ισοδύναμα με 10 λεπτά κωπηλασίας ή 10 λεπτά τρεξίματος. Την ίδια ώρα, καιμε και θερμίδες. Μία ώρα συνεχόμενου γέλιου ισοδυναμεί με κάψιμο 500 θερμίδων.
Καθαρίζει τον οργανισμό μας από επιβλαβείς τοξίνες. Αυτό που αποκαλούμε γέλιο μέχρι δακρύων, διώχνει από τον οργανισμό μας αρκετά μεγάλη ποσότητα από τοξίνες και επιβραδύνει το γήρας.
Μειώνει την πιθανότητα υπέρτασης (πίεσης).
Ενεργοποιεί τις ενδοφρίνες στον εγκέφαλο αντικαθιστώντας τα αντιληπτικά και τα παυσίπονα.
Βοηθάει να αναπνέουμε πιο σωστά κι έτσι οξυγονώνονται οι ιστοί και ο εγκέφαλος.

Εύκολα ΤΡΙΚΣ ...
  1. Μόλις ξυπνήσετε, χαρίστε στην καινούρια μέρα ένα τεράστιο χαμόγελο.
  2. Καθώς πηγαίνετε στη δουλειά, ανοίξτε το ραδιόφωνο ή γενικά ακούστε τραγούδια. Σχολιάστε έστω και μόνοι σας και διασκεδάστε με τα λόγια του εκφωνητή ή τα αστεία του.
  3. Χαμογελάστε σε κάθε μορφής πρόκληση.
  4. Κάντε αυτοσαρκασμό, δηλαδή γελάστε ακόμα και με τα λάθη σας!
  5. Όταν είστε σπίτι, βάλτε να δείτε μια κωμωδία, είτε είστε μόνος είτε με παρέα ή την οικογένεια.
  6. Κάντε τρελίτσες με τον σύντροφό σας.
Blog Widget by LinkWithin